Signe Thomasen

Tidligere buddy for fodboldspiller Jakob Blåbjerg

Hvorfor valgte du at fungere som buddy for Jakob?
- Jeg ved, specielt fordi jeg selv har baggrund i sport på konkurrence- og eliteplan, at det kan være lidt en udfordring at få både uddannelse og mange timers træning til at gå op i en højere enhed. Derfor var jeg slet ikke i tvivl, da Jakob kom og spurgte, om jeg ville hjælpe ham med at få hverdagen til at glide lidt nemmere. At kunne passe sin træning, passe alle de aktiviteter der hører med elitesport, er ikke nogen nem ting at kombinere med et uddannelsesforløb, og jeg synes bare, det er super fedt, at buddy-ordningen gør det muligt at tage den uddannelse man drømmer om, og samtidig kombinere det med den sport, man også elsker.

Hvilke forpligtelser og opgaver havde du som værende Jakobs buddy?
- Hovedopgaven lå jo i at sørge for, at Jakob, når han ikke selv kunne deltage i undervisningen, alligevel havde mulighed for at følge med i studiet. Jeg sørgede selvfølgelig for selv at være til stede til undervisningen, som jeg typisk filmede eller optog, og ellers skrive noter og formidle vigtige oplysninger i forhold til studiet videre til Jakob.

Hvordan fungerede jeres samarbejde til hverdag?
- Jakob havde typisk træning om formiddagen, hvor vi også typisk havde vores undervisning. Elitesport Nordjylland stillede et kamera og en lille lydoptager (alt efter hvad underviserne foretrak) til rådighed, så det primære var egentlig bare at møde op lidt før og gøre computer og optageudstyr parat og så optage undervisningen. Derefter skulle jeg naturligvis sørge for, at Jakob havde adgang til videofilerne, og der er det jo smart, at vi i dag har så mange ”skyer” at gemme filer i. Havde Jakob en sjælden gang i mellem spørgsmål til noget af vores undervisning, nogle af opgaverne eller noget andet studierelateret, snakkede vi enten om det når Jakob var på universitet eller fik det afklaret på en SMS eller to.

Har det givet dig noget at have fungeret som buddy?
- Det gjorde selvfølgelig, at jeg altid var opmærksom og sørgede for at være der til undervisningen. Derudover synes jeg bare, det er fedt at se og bidrage til at hverdagen har kunne hænge sammen for Jakob. Jeg har stor respekt for det, han gør, og jeg synes, det var fedt at se, at det kunne fungere så fint, som det gjorde.